zaterdag 1 juni 2013

Mijn simpelste dessert, met Iraanse twist


Iran is het land van de granaatappels (en zoveel meer). Ik vond ze altijd al intrigerend, ze hebben iets prinselijks zo met hun 'kroontje', ze zien er verleidelijk uit zowel vanbinnen als vanbuiten en de structuur van de vrucht is ongewoon, zo met hun 100 unieke pitjes. Ja, dit moet wel uit een land komen van 1001 sprookjes...


    


In de plaats van de gewonelijk yoghurt met grenadine of  met granaatappelsiroop zoals je die tegenwoordig in de supermarkt vind, bedacht ik een zachtere en romigere variant van magere plattekaas, echte granaatappelsiroop (biowinkel, die bevat het meeste percentage granaatappel tegenover de gewone grenadine die oorspronkelijk wel van granaatappel werd gemaakt en daaraan zijn naam ontleent, maar intussen niet veel meer is dan suikersiroop, kleur- en smaakstoffen met een klein beetje bessensap). En dan de prachtige verse pitjes ter garnering natuurlijk. 
Wat een lust voor het oog van de fotograaf. :-)
En dat niet alleen... ik bedoel, granaatappels zijn ook weer zo supergezond dat je er maar beter regelmatig van kunt genieten, lees hier  wat hun eigenschappen zijn.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...