zondag 3 januari 2016

Turks eten in Antwerpen: Simit Sarayi

Je zal er al vaak achteloos langs gelopen zijn zonder het te beseffen. In een zijstraat op weg naar de Meir van Antwerpen, ligt Simit Sarayi en dat is meteen de enige vesting van de Turkse (en internationaal verspreidde) keten in ons land. Nòg een goede reden bij om te gaan shoppen in A dus! 
De zaak is een soort hippe broodjesbar met hedendaagse Turkse muziek die allerlei hartig en zoet gebak aanbiedt en ook een snelle hap zoals koftas (gehaktballetjes) of Turkse ravioli aan zéér democtratische prijzen. Je vindt er Turkse gezinnen, maar evengoed de middelbare man met kop thee en krant. De keten is genaamd naar de typisch Turkse broodringen met sesam, 'simit'. De gebakjes gevuld met spinazie of kaas vond ik niet zo bijzonder, mijn favoriet waren de Spesiyal Saray Dürüm: gebak gevuld met sucuk (Turkse gekruide worst) en bonen. En de ravioli natuurlijk. Voor het zoete gebak moeten we nog eens terugkeren. Er is gewoonweg zoveel om te proeven! 


adres: Anneessensstraat Antwerpen, da's de 2e straat rechts als je uit het centraal station komt en in de straat op weg naar de Meir loopt (dat is de Keyserlei)
prijzen: hartige gebakjes variëren van 1,65 à 3,50 euro tot 7 euro voor de ravioli
openingsuren:  ma-zo 8.00u - 19.00u

meer info zie officiële website Simit Sarayi en ook een artikel dat in de Standaard verscheen.

foto en recept 'simit' zie blog Delicious Istanbul

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...