zondag 19 juni 2016

go spice shopping in Gent: de Spice Bazaar

Stel je eens voor: een winkel met wel duizend potjes en zakjes kruiden van over heel de wereld... Klinkt te mooi om waar te zijn? Ik stootte toevallig op deze grot van ali baba op een doodgewoon zondags middagje rondkuieren in Gent. De kruiden staan te pronken in lange glazen buisjes met een kurkdeksel. Alleen jammer dat je er niet aan kunt ruiken... De namen spreken tot de verbeelding en natuurlijk heb je dus geen ogen genoeg. 

Je vindt er zout, peper en chilipeper in verschillende variëteiten: zwart zout, roze himalayazout, chipotle chilipeper, habanero chilipeper,.... Er zijn kruiden mengelingen waar ik nog nooit van gehoord had: baharat (Arabische mengeling), Loubia (Marokkaans), Berbere (Ethiopisch), Chubritza (Bulgaars).. met aanwijzingen in welke soort gerechten je ze kan gebruiken. Verder vind je er ook minder evidente ingrediënten die je weleens in een kookboek tegenkomt, maar nooit in de supermarkt zoals foelie, Arabische gom en gemalen citroengras. Handig is ook dat hun hele assortiment alfabetisch op de website staat, als je het daar niet kunt vinden...

Mijn mening: kijk eerst eens in uw plaatselijke Arabische/Indische/Pakistaanse winkel, daar vind je al heel wat bvb verschillende currymengelingen (Bombay, vindaloo, tandoori, tikka masala,...) couscous kruiden en exotische specerijen zoals fenegriek, limoenblad, mangopoeder, mosterdzaad, nigellazaad, rozenblaadjes,... wellicht voor een mildere prijs. Andere mengelingen zoals za'athar zijn heel simpel en leuk om zelf te maken. Nog andere zoals Chinese 5-spice mix en ras-el-hanout, vind je al in de delhaize. Vind je het echt niet, of wil je graag eens rondneuzen, dan is een bezoekje aan de spice bazaar de moeite waard. 

P.S. Verder hebben ze er ook thee, gedroogd fruit en noten en... jawel hoor, voor wie zich echt ver waagt: gedroogde insecten!


adres: Burgstraat 25, 9000 Gent
sluitingsdag: maandag
openingsuren: di-za van 9.30-12.30 en 14u-18u, zo van 10.30-17u
website: Spice Bazaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...