maandag 6 oktober 2014

Vegetarische kofta (linzenbeignets) - India


Hoe stel je een vegetarische maaltijd samen? Het is niet zo eenvoudig als vlees-aardappelen-groenten... Je kunt wel voedzaam en lekker koken met rijst, peulvruchten en groenten (vooral als ze lekker gekruid zijn), maar ik heb er toch graag iets "extra's" bij, iets dat de maag vult en de 'goesting' naar een brokje vlees invult. Iets dat gebakken is... Deze mild-gekruide Indische linzenbeignets bijvoorbeeld, aangevuld met wat geitenkaas en noten.






recept:

Ingrediënten

- 125g bruine linzen
- 1/4de ui, versnipperd
- 1 theelepel venkelzaad
- een snuifje chilipeper
- wat fijngehakt vers korianderblad
- 2 schijfjes zachte geitenkaas (bvb dat rolletje van Chavroux) verkruimeld
- een paar fijngehakte noten (walnoten, hazelnoten, amandelen: allemaal geschikt)
- 1 boterham, verkruimeld
- 1 ei, geklutst
- een snuifje zout
- 1/4 theelepel dubbelkoolzure soda
- een paar eetlepels (rijst)meel 
- olie om te frituren


Werkwijze
  1. Zet een pot met gezouten water op het vuur. Was de linzen in een zeef en check of er steentjes tussen zitten. Doe de linzen in de pot als het water kookt, de linzen moeten onder water staan. In 15 à 20 min zijn ze gaar (afhankelijk van de soort en de grootte). Giet ze af. 
  2. Meng alle ingrediënten en voel met je hand of je er een samenhangend bolletje van kunt maken. Als het te nat is, doe je er broodkruimels bij, als het te droog is, een klein beetje water of melk. Gebruik je handen of 2 theelepels om bolletjes te maken van een grootte die jij leuk vindt. Draai de bolletjes eventueel in wat (rijst)meel voor een krokant korstje. 
  3. Zet een pan met dikke laag olie op het vuur. Bak de bolletjes er kort in, tot ze langs alle kanten bruin zijn. 


Ik at deze linzenbeignets met aardappelcurry met kokosnootmelk (recept op deze blog) en rijst.  










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...