vrijdag 4 juli 2014

ijskoffie
Tegenwoordig vind je overal (dure) ijskoffie's, frappiato's, iced frappés, frappucino's en what not. Zelfs in Mc Donalds! En oh wat zijn ze lekker! 
Maar wees gerust, je kunt ze net zo hemels maken in je keuken. Vul voor één persoon, een glas met 1/3de warm water. Los er 2 theelepels oploskoffie in op (het moet sterker zijn dan een doorsnee koffie omdat de koude een stuk van de smaak wegneemt, alsof je smaakpapillen wat verlamt zijn :-D ècht waar!). Los er een lepeltje suiker en halve theelepel cacaopoeder in op. Vul de rest van het glas met volle melk (belangerijk, anders smaakt het waterig. Heb je geen volle melk in huis, gebruik dan helemaal geen water en enkel melk, of gebruik halfvolle melk met een scheutje room). 

Deze koffie-ijsblokjes zorgen ervoor dat je je ijskoffie niet aanlengt en waterig smaakt als ze smelten. Je kunt ze ook tot gruzelementen slaan (koffie-ijsblokjes in een plastic zakje doen en je uitleven met de deegrol :-) ) en de ijskoffie erover schenken voor een echte frisse koffie-kick
Weetje:  frappé is ontstaan in Griekenland, waar een nestlé-medewerker op zoek was naar een gemakkelijk oploskoffie voor in de pauze. Koud water in de shaker met wat koffie- en cacaopoeder en suiker, vandaar: frappé. Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...