zaterdag 3 mei 2014

Griekse toast


Deze Griekse toast is een fantasietje van mezelf. Ik zocht een lekker en gemakkelijk vooraf te bereiden voorgerechtje dat je gemakkelijk met je handen kan eten. Het werd een variatie van Griekse salade maar heel fijn gehakt en zonder sla. Het viel enorm in de smaak als voorgerecht, maar later maakte ik het ook voor bij een picnic en het is zeer handig en lekker om met Pappadums te eten. 

Gebruik een variatie aan grote en kleine tomaatjes en paprika. 

Je hoeft voor deze salade geen vinaigrette apart te maken. Doe er gewoon olijfolie, peper en zout en kruiden bij en laat een nachtje in de koelkast staan, het sap dat uit de tomaten komt vermengt zich met alle andere smaken en zorgt voor een heerlijk sappige smaakvolle salade. 
Recept:  

Snijd een variatie van tomaten bvb. 2 grote tomaten en 4 à 5 kerstomaatjes en 1 of 1/2e zoete puntpaprika fijn. Snijd een sjalotje of een stuk ui fijn voor een pittige smaak. Voeg verse en gedroogde kruiden toe zoals thijm en rozemarijn en een mengeling van gedroogde provençaalse of Italiaanse kruiden. Snijd wat feta of geitenkaas in kleine blokjes en snijd een aantal olijven in ringetjes. Overgiet de salade met olijfolie, en kruid met peper en zout. Laat de salade 1u of 1 nacht staan in de koelkast, bedekt met folie.

Rooster een boterham en besmeer met boter. Schep er 2 eetlepels van de salade op en ook wat van het vocht. Serveer direct. 

Tip: Als toastjes bij het aperitief, snijd je de toast gewoon in kleine stukjes. Als licht avondmaal, kun je de 2 of 3 toasts per persoon voorzien. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...