dinsdag 4 februari 2014

Hummus


Hummus is een dipsaus van kikkererwten en sesamzaadpasta die ze in heel het midden-Oosten en Noord-Afrika eten van Libanon tot Jemen. Ik vind het heerlijk. Wat volgt is een basic Israëlisch recept. Ik heb de tahin (de sesamzaadpasta) weggelaten omdat ik niet van sesam houd en het een vrij duur product is om maar  één keer een paar eetlepels van te gebruiken. 





Pureer een blik uitgelekte en gespoelde kikkererwten (ongeveer 250g) samen met 4 eetlepels olijfolie, peper en zout, 2 à 3 teentjes uitgeperste knoflook, een eetlepel maïssiroop of tarwestroop en het sap van een halve citroen. Als je de dipsaus graag heel fijn wilt, kun je ze mixen met een staafmixer. Heb je het graag chunky, dan is prakken genoeg. Strooi er naar wens fijngehakte peterselie of wat paprikapoeder over. Serveer met olijven en pittabrood dat je in een droge koekenpan warm en krokant maakt.

tip: ook lekker met een snuifje komijn

Smakelijk!

 Lili 

2 opmerkingen:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and will help you to receive more visits.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oh sorry, I had not seen this!! I would love to get more visitors! Will check out your site!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...