zondag 5 januari 2014

Mango-lassiIk heb zalige mango-lassi geproefd in een Indisch restaurant enkele weken geleden (restaurant review volgt) en probeerde het thuis na te maken. Mijn versie leek leek niet op de zoete en fluweelzachte lassi van het restaurant. Zucht. Ik heb dan maar de herinnering opzij gezet en hoop smaakmakers toegevoegd die altijd hemels smaken: kardemom, saffraan, honing en rozenwater (van elks een heel klein beetje maar). 

Rozenwater, saffraan, rozenwater en kardemom worden effectief toegevoegd aan zoete lassi's om ze op smaak te brengen. Soms worden er ook nootjes zoals pistaches of amandelen over gestrooid of een fris blaadje munt. Het basisrecept voor lassi is yoghurt die met water wordt opgeklopt tot het schuimt. In sommige recepten wordt melk vervangen door water om het romig te houden. Ik gebruikte voor 2 glassjes een halve mango, 3 eetlepels yoghurt en lengde aan met melk tot een vloeibare consistentie. 

Zorg dat je verse mango gebruikt die héél fijn gemixt is want het is nogal vezelig fruit dat voor niet-zo-fijne brokken kan zorgen. Anders kun je het pulp eerst door een zeef drukken voor het aan de yoghurt en melk toevoegt. Als je het echt sneller wilt, kun je wellicht mangosap uit de winkel halen. Moet ook lukken. 

Lili 
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...