maandag 16 december 2013

Truffels met peper, kaneel en honing


Deze kruidige tuffels zijn gebaseerd op de Mexicaanse chocolademelk. Ze smaken zoet, romig en smeuïg en pas in 2de instantie warm peperig. Peper en chocolade gaan goed samen, niet alleen omdat de Mexicaanse chocoladedrank met peper en kaneel werd gemaakt, maar ook omdat peper de smaak van chocolade versterkt. 

Maak je klaar voor een intense beleving!  Zo maak je deze truffels

Smelt 150 g fondant chocolade au-bain-marie (dat is echt handiger dan de microgolfoven voor dit werkje). Je neemt dus een hitte-bestendige glazen kom en zet die in pan met heet water op het vuur. Zorg dat de glazen kom niet te klein is (anders schommelt de kom telkens als je in de chocolade roert). Roer er 100g boter door met 3 eetlepels honing. Voeg snufjes kaneel, versgemalen zwarte peper en cayennepeper toe tot je het kunt proeven. Splits een ei. Roer de dooier door de chocolade en gooi het eiwit weg. Als het mengsel mooi glad is, laat je het even afkoelen en zet je het kommetje met plastic folie overdekt in de koelkast. 

Als het truffelmengsel stevig geworden is (na een uur of 2), schep je er met een theelepeltje telkens een portie uit waar je met de hand een bolletje van rolt (snel want anders smelt 't in je handen). Leg ze op een met plastic folie bedekt snijplankje. Zet ze terug een halfuurtje in de koelkast om op te stijven. Smelt opnieuw wat fondant chocolade en haal er één voor één de koude truffels door (ik heb gesukkeld met tandenstokers en vorken en ben uiteindelijk aan de slag gegaan met mijn vingers, dat was nog het handigst). Let op: de chocolade werd bij mij niet zo héél erg vloeibaar (er is dan ook geen boter of melk aan toegevoegd die het vloeibaarder maakt, maar je kunt er zo wel mooi 'krullen' chocolade meemaken zoals op de foto). Laat opnieuw opstijven in de koelkast voor je ze serveert: je wilt immers je eters wowen en het buitenrandje genoegelijk horen kraken onder hun tanden. Enjoy!


Lili 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...