zaterdag 7 november 2015

Restaurant reviews: Iraans eten in Brussel

Caspian 

Rue de la Violette 26, Brussel
openingsuren:
sluitingsdagen: zondag en maandag
prijsklasse: 5 à 6 euro voor voorgerechten en bijgerechten, 12 à 15 euro voor hoofdgerechten, 5 à 7 euro voor desserts
website Caspian

Dit gezellig in klimop verscholen restaurantje op 2 straten van de Grote Markt, biedt lekkere royale porties Iraanse rijst en kebab naar keuze (gemarineerde en gegrilde kip met saffraan, lamsgehakt of lamsfilet, telkens 2 stuks, alle combinaties mogelijk). Het vlees wordt op brede spiezen gegrild en is smaakvol maar niet pikant. Verder is er keuze uit een aantal typische Iraanse stoofgerechten zoals kip met granaatappel en walnoten. Als voorafje kan je kiezen uit 2 soorten soep, koude of warme voorgerechten (waren we niet zo tuk op). Je kan als aperitief ook een bordje olijven, kaas, kruiden en noten bestellen of een specialiteit van Iran waar ik verzot op ben: yoghurt met knoflook, een soort dipsaus voor het typisch Midden-Oosterse dikke brood dat met sesamzaad is bestrooid.

Er is een kleine dessert-kaart en ook hier zijn combinaties mogelijk. Ik nam 'faloudeh' (dat is een soort dunne vermicelli die ingevroren wordt met rozenwater en besprenkeld met limoensap, zeer verfrissend) samen met 'bastani', het hemelse Iraanse roomijs met saffraan, pistache, rozenwater en stukjes merengue. Ook de baklava is er lekker en wordt verrassend opgediend: met chocoladesaus en slagroom.

Sluit de maaltijd af met een kopje thee uit de samovar, of  gearomatiseerde koffie.

Onze ervaring: de vrouw die er opdient is supervriendelijk en spreekt alle talen (naast Iraans en Turks, ook Frans, Nederlands en Engels). De bediening is vlot en de 2 keren dat wij er geweest zijn, zat het restaurant vol met toeristen, Iraanse families en habitués. Wees er vroeg bij of reserveer telefonisch om zeker te zijn van een plaatsje. Gezien het feit dat het restaurant dicht bij de toeristische Grote Markt ligt, waren de prijzen democratisch.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...