zaterdag 12 september 2015

Restaurant review - Indisch eten in Hasselt

In hartje Hasselt ligt op een sympathiek pleintje "Taste of India". Met hun super sfeervol interieur, uitgebreid èn betaalbaar menu is het de perfecte eerste stap in de Indische wereld van 'kruidig en smaakvol'. De gerechten waren (op aanvraag) helemaal niet pikant en vielen bij ons 5 rond de tafel unaniem in de smaak.

 Wij proefden zoute lassi en bestelden peshwari naan (plat brood gevuld met kokos en rozijnen) en paneer naan (plat brood gevuld met kaas) bij onze hoofdmaaltijd. De biryanis (gekruide rijst met vlees of groenten) maar ook de vlees curry's en tandoori gerechten zijn subtiel, mysterieus en écht om van te genieten. Wat de gerechten zo bijzonder maakt is dat je smaakt dat er héél veel verschillende kruiden inzitten zonder dat er eentje overheerst. Mijn chicken-coconut-korma (zie middenste foto boven) was een absolute aanrader maar er was natuurlijk nog zoveel dat we niet konden proeven en als we de lovende kritieken online ('lekkerste eten van België) mogen geloven, zitten er nog heel veel parels van gerechten tussen.
Bekijk het volledige menu op hun site

Na 3 Indische restauranten uitgeprobeerd te hebben in België (Brussel-Antwerpen-Hasselt) vind ik dit dusver het beste, door zijn geraffineerde complexe smaken.


Let wel op: dit restaurant is enkel 's avonds open! En het liep er vanaf 18u dan ook aardig snel vol! Reserveren is dus de boodschap en kan zelfs via de website. De bediening is vriendelijk en verloopt ongelofelijk vlot. 

Tip: loop nadien in 2 minuten eens naar de 'grote' markt van Hasselt (je zou er werkelijk aan voorbijlopen want het doet aan als een knus pleintje) en bewonder gevels zoals deze en ook hele oude.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...