donderdag 25 september 2014

Limoentaart met marshmellow-fluff (USA)

Ik had het geluk om in een carrefour in Brussel in de Europese wijk, per toeval een rek Amerikaanse producten te ontdekken. Ik viel voor de PepperidgeFarm cookies en ook voor dit lichtgewicht: Marsmallow fluff. Deze pot is te klein voor al zijn mogelijkheden: je wilt er zò met je vingers van proeven én op een boterham met peanut butter smeren én op je lime pie doen. Dat laatste was een ingeving die een succes bleek. Ik nam gewoon het recept voor lemon curd, maar gebruikte limoen in de plaats en topte het met flink wat marshmellow fluff: ooohs en aaahs gegarandeerd voor deze zomertopper!

Ingrediënten: 
- 110g fijne suiker
- 25g koude boter, in blokjes gesneden
- 2 eieren, losgeklopt
- sap van 2 limoenen 
- fijngeraspte schil van 1 limoen 
- een paar eetlepels marshmallowfluff *

- 1 portie brokkeldeeg 

Werkwijze:
  1. Vet een ronde taartvorm in, doe er het brokkeldeeg in en bak blind zoals aangegeven op de verpakking of het recept (als je het deeg zelf maakt).
  2. Smelt de boter en suiker in een pannetje op het vuur op laag vuur, doe er de geklopte eieren en het limoensap bij. Roer regelmatig tot het een dikke gladde massa is, minstens 10 minuten.
  3. Zet het vuur uit en doe er de geraspte schil bij. Laat staan tot het op kamertemperatuur is, druk de massa door een zeef en bewaar in de koelkast tot je de taart wilt opdienen.
  4. Doe de limoenpasta in de taartvorm vlak voor je ze wilt opdienen. Werk af met marshmallow fluff en verse bosbessen. 
* misschien kun je zelf marshmallowfluff maken als je wat gewone marshmellows smelt maar ik heb het nog niet geprobeerd. Het is ook te koop in Auchan. 

De lemon curd is ook heel lekker op de boterham of ander gebak (zoals cake, shortbread of scones). Het is afgedekt nog een week houdbaar in de koelkast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...