woensdag 6 augustus 2014

Zijdezachte coconut milkshake
Ik heb eens coconut milkshake genomen in een restaurant en was ontgoocheld: de vele geraspte kokosnoot-vezels in het ijs verstopten mijn rietje en ook mijn maag wist er geen weg mee. 

Milkshake hoort met een rietje gedronken te worden en moet dus héél erg fijngemixt worden. Géén brokken voor mij, please!!! (tenzij misschien wat chocolade-brokjes, dààr niks op tegen, uitzondering op de regel :-) ) 

En dus ging ik zelf aan de slag. En keerde het recept om: in de plaats van melk met kokosnoot-ijs (als je dat al kunt vinden in de winkel), gebruikte ik kokosnoot-melk met vanille-ijs. Zaaaaalig zijde-zacht! Zo hoort het!

Dus voor 3 à 4 gelukkige personen, meng je min. 2 blikjes kokosnoot-melk van 200 ml (of maak je kokosnootmelk zelf met poeder, zie hier), een paar theelepels rietsuiker (bvb. 1 theelepel per glas) en min. 5 à 6 bolletjes vanille-roomijs van goede kwaliteit (ik ging 't bij de zuivelboer om de hoek kopen, écht beter dan in de winkel). Voor de crunch strooi ik er wat geroosterde kokosnoot over, dat blijft er mooi op liggen en verstopt je rietje niet, geef er een lepeltje bij. 

Geroosterde kokosnoot maak je zo: warm een pannetje op het vuur en strooi er een paar theelepels geraspte kokos in, zonder vetstof. Blijf er bij staan, roer om en haal meteen van het vuur als de kleur begint te veranderen naar crèmekleur (niet bruin). 

Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...