maandag 3 maart 2014

Sweet USA favourite #2: Pecan Pie
Ik vind pecannoten ongelofelijk lekker, ze lijken wel van een totaal andere categorie dan pakweg walnoten. Ze smeken als het ware om een likje esdoornsiroop en bruine suiker. Ze doen denken aan herfst, Canada, familie, taart. Bij mij toch. Ik vind pecannoten-taart dan ook overheerlijk. Het is zo één van de dingen die je minstens één keer per jaar moet maken. Een jaar zonder pecannotentaart, is gewoon geen goed jaar. Zo zul je er ook over denken, eens je het geproefd heb... Wees gerust, er is geen weg terug!

Dit recept brachten we mee naar huis na onze tijd in Amerika. Het is een authentiek Amerikaans recept, zoals er -jawel hoor- toch te vinden zijn in Amerika. Ik bedoel dus geen overload snickers en marshmellows in een deegje versierd met smarties ofzo. Dit is de échte Amerikaanse smaak. 
1/3 kop boter
3/4 kop bruine suiker
3/4 kop maïssiroop (te vinden in de natuurwinkel, in de Delhaize vind je soms tarwe- of rijststroop)
3 eieren, geklutsd
1 theelepel vanille-extract
1/4 koffielepeltje zout 
1 taartbodem van 22 cm (kant en klaar te kopen in de supermarkt)
100 à 150 g pecannoten, mooie helften

Bak de taartbodem blind voor op 200°C. Dus prik met een vork gaatjes in de bodem, bekleed ze met bakpapier en vul ze met iets dat weegt (droge peulvruchten zijn hier prima voor, bewaar ze om later steeds opnieuw mee blind te bakken). Of kijk op de verpakking van het deeg. 
Combineer in een kleine kookpot op het vuur de boter, suiker en siroop. Laat smelten op een zacht vuur terwijl je rustig blijft roeren. Laat afkoelen. Voeg nu de eieren, het vanille-extract en het zout toe. Meng goed. Giet de vulling in de taartbodem. Schik de pecannoten in concentrische cirkels. Bak de taart 45 min. op 175°C. Het laatste kwartier van de baktijd kun je de deegrand best bedekken met aluminium folie omdat die anders te hard gebakken zal zijn. 
Laat de taart liefst 2u afkoelen en opstijven voor je hem serveert. 

Enjoy!
2 opmerkingen:

  1. Graag had ik toch geweten "hoeveel" 1/3 kopje boter, 3/4 kop bruine suiker in gram is en hoeveel 3/4 kop siroop in ml is....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. sorry voor het zeer late antwoord (ik krijg helaas geen notificatie als iemand iets post)
    hier heb je de hoeveelheden: 50g boter, 150g suiker en ongeveer 250 ml siroop.
    Ik vind het handig om een alles met een 'cup' af te weten in de plaats van de weegschaal boven te halen :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...